Klassinen hieronta

Imukuppihieronta

Varaa aika Wuolteen kartanolle soittamalla 0400785906

Lautsian kartanolle https://vello.fi/sirpukka

Varaa aika Artemis City spa

https://timma.fi/artemisKenelle hieronta sopii?


Varaa itsellesi aika hierontaan!

Klassinen hieronta rentouttaa, rauhoittaa ja tuo hyvää oloa.

Se vilkastuttaa verenkiertoa, lisää hapen ja ravinteiden kulkua, sekä poistaa kuona-aineita ja vähentää turvotusta.

parantaa nivelten liikkuvuutta,

rentouttaa lihaksia,

edesauttaa ihokudoksen uusiutumista,

ennaltaehkäisee jännitystiloja,

palauttaa lihaksia rasituksesta,

lievittää kipua, stressiä ja päänsärkyä


Imukuppihieronta

Imukuppihierontaa käytetään erityisesti lihashuollon osana ja sillä voidaan lieventää lihaskireyksiä, poistaa kuona-aineita, hoitaa arpikudosta, poistaa selluliittia,sekä turvotusta ja erilaisia lihasten kiputiloja. Imukuppihieronta on vanha hoitomuoto, joka on alun perin lähtöisin Kiinasta.

Hoitomenetelmä Imukuppihieronta suoritetaan yleensä, joko muovisilla tai silikonisilla imukupeilla. Kuppeja on neljää eri kokoa ja ne on suunniteltu tätä käyttötarkoitusta varten.

Kaikkien iholle muoviset imukupit eivät sovellu, joten silloin silikonisten imukuppien käyttö on suositeltavaa. Ennen imukuppien asettamista on iho rasvattava hyvin. Imukuppi asetetaan iholle samalla painaen kupin sisältä ilma pois, jolloin sen alle muodostuu alipaine ja kupin alla oleva pehmytkudos vetäytyy kupin sisään.

Hieronta tapahtuu liu’uttamalla imukuppia rauhallisesti ja järjestelmällisesti. Hyvin rasvattu iho mahdollistaa imukupin liu’uttamisen. Hierontaliikkeet tapahtuvat yleensä suoraan lihasten suuntaisesti tai pyörittävällä liikkeellä. Kupin alla oleva alipaine vetää ihoa sekä pehmytkudosta hieronnan mukana, samalla edistäen tehokkaasti verenkiertoa ja imunestekiertoa. Kuivakuppaukseksi kutsutaan sitä, kun imukupit jätetään paikalleen kipupisteiden päälle (trigger-pisteet).

Hoitosuositukset Imukuppihieronnan teho perustuu imukuppien aiheuttamaan alipaineeseen. Alipaineen vaikutus näkyy iholla heti, ihon punoituksena ja mahdollisina verenpurkaumina. Hoidon jälkeen verenpurkaumat ja ihon punoittaminen voivat kestää muutamia päiviä, mutta se on aivan normaalia. Koska hoitomenetelmä vilkastuttaa tehokkaasti verenkiertoa, imunestekiertoa ja aineenvaihduntaa, on tärkeää muistaa juoda runsaasti nestettä heti hoidon jälkeen.

Sanotaan, että 15 minuutin käsittely imukuppihieronnalla vastaa tunnin mittaista klassista hierontaa, joten menetelmänä imukuppihieronta on erittäin tehokas. Imukuppikäsittelyn jälkeen, verenkierron vilkastumisen ansiosta, iho tuntuu rentoutuneelta ja lämpimältä.

Kosmeettinen apu selluliitin hoidossa

On osoittaunut, että imukuppikäsittely on myös tehokas metodi selluliitin hoidossa. Imukuppihieronnalla voidaan käsitellä vartaloa kokonaisuudessaan, esimerkiksi selluliitin ongelma-alueita, kuten käsiä ja reisiä kannattaa käydä läpi huolellisesti. Selluliitti näyttäytyy muun muassa ihon epätasaisuutena ja sen aiheuttaa aineenvaihdunnan hidastumisesta johtuva rasvakertymä, joka on yleensä elämäntavoilla itseaiheutettua. Liikunnalla voidaan yrittää vähentää selluliitin määrää, mutta myös imukuppihieronta estää paikallisen aineenvaihdunnan kiihtymisen kautta rasvakertymien kasaantumista. Kun selluliittia hoidetaan imukupeilla, parhaat hoitotulokset saavutetaan säännöllisellä, viikoittaisella, jopa päivittäisellä käsittelyllä.

Imukuppihieronnan hyödyt

Lihasjännitystilojen lievittäminen,

Arpikudoksen ja turvotuksen hoito,

Aineenvaihdunnan, veren- ja lymfakierron vilkastuttaminen,

Urheilusuoritusten jälkeinen lihashuolto,

Kuona-aineiden ja nesteiden poisto,

Kipupisteiden käsittely,

Rentoutumisen tunne

Vasta-aiheet hieronnalle

Hieronnan vasta-aiheet eli kontraindikaatiot

Hieronnalle on myös kontraindikaatioita eli vasta-aiheita, jolloin joko osaa hieronnasta ei voida suorittaa, hierontaa joudutaan mukauttamaan tai sitä ei voida tehdä ollenkaan.

Hierojalta kannattaa aina kysyä jo aikaa varatessa, jos jokin asia askarruttaa tai epäilyttää. Alla mainituista seikoista ja muista vakavista, akuuteista sairauksista tai tapaturmista on hyvä kertoa hierojalle jo ajanvarauksen yhteydessä ja EHDOTTOMASTI haastatteluvaiheessa, Alla olevat seikat eivät aina ole hoitoa estäviä tekijöitä, jos sairauden hoito ja lääkitys ovat kunnossa.

Epävarmoissa tapauksissa kannattaa kysyä hoitavalta lääkäriltä, soveltuuko hieronta sinulle. Esimerkiksi jos syöpäleikkauksesta tai hoidosta on kulunut vasta vähän aikaa, kannattaa pyytää sinua hoitavalta lääkäriltä tai muulta taholta kirjallinen lupa hieronnalle.

Suhteelliset kontraindikaatiot, jolloin hierontaa voidaan joutua mukauttamaan

Aktiivisessa vaiheessa oleva reuma

Akuutti laskimotukos tai suonikohjut

Alhainen tai korkea verenpaine, astma, diabetes, epilepsia, flunssa ja nuha (lievänä, ei kuumetta)

Haavat, paiseet, rakkulat, tulehtuneet karvatupen juuret tai rikkoutunut ihotuma,kihti, muut sydänsairaudet, muut valtimoverenkierron ongelmat ,niveltulehdukset, neurologiset ongelmat esim. spastiset lihakset, osteoporoosi, raskaus sepelvaltimotauti, valtimokovettumatauti (ateroskleroosi)

Tuoreet vammat, tyrä, suurentuneet imurauhaset (kainalo, nivustaive, niska, kaula, leukakulmanalla)

Ehdottomat kontraindikaatiot eli vasta-aiheet, jolloin hierontaa ei suoriteta ollenkaan

Antibioottikuuri (sen loputtua tulee varmistua, että se on myös tehonnut)

Bakteerien, virusten tai sienten aiheuttamat infektiot

Hemofilia (verenvuotosairaus), kuume krapulaisena tai päihteiden alaisena

Hoitamaton syöpä ja tutkimattomat kasvaimet, tarttuvat iho- ja muut taudit

Ihotunnon menetys tai merkittävä alenema (esim. ääreishermostonhalvaus)

Keskushermostoperäinen halvaus


Farmaseutti, hierontaterapeutti

Sirpa Korhonen